Local SEO – Udnytter du mulighederne i Apple Maps?

Arbejder du med local SEO, kender du højst sandsynligt til Google My Business, og de muligheder, du har for ikke blot at ranke i toppen af søgeresultaterne og Google Maps på en lokal søgning, men også mulighederne for markedsføring via Google My Business post.

Men udnytter du også de optimeringsmuligheder, der findes til Apple Maps?

Apples svar på Google Maps

Apple Maps er Apples svar på Google Maps og er det kort, din iPhone er født med. Apple Maps app’en ser således ud på din iPhone.

Eksempel på, hvordan Apple Maps ser ud på en iPhone.

Apple Maps har langt fra de samme muligheder som Google My Business, men er du en lokal virksomhed, bør Apple Maps være en del af din SEO strategi, så folk der anvender det kort, deres iPhone er født med, også kan finde og kontakte din virksomhed.

Apple Maps snakker nemlig sammen med Safari på din iPhone, så søger du efter en virksomhed i Safari app’en, vil den foreslå, at du finder virksomheden i Apple Maps.

Eksempel på en søgning i Safari app’en på en iPhone.

 

Apple sidder tungt på mobilmarkedet i Danmark og en undersøgelse fra 2017 viste, at 85 % af den danske mobiltrafik sker fra en iPhone eller iPad (kilde: https://www.mobilsiden.dk/nyheder/apple-sidder-pa-hele-85-af-den-danske-mobiltrafik,lid.38438/).

Det er derfor vigtigt også at være til stede med korrekte oplysninger på Apple Maps, så kunderne kan finde dine lokationer fra en iPhone eller iPad.

Kundecase: Resultaterne af at være til stede på Apple Maps

Apple Maps er en del af Resolutions tilgang til local SEO og allerede to uger efter at have oprettet en annoncør på Apple Maps, så vi følgende resultater:

+ 4 % organisk trafik

+ 20 % flere opkald

+ 17 % flere konverteringer

Sådan opretter du din virksomhed på Apple Maps

Følg nedenstående trin for at få din virksomhed optaget i Apple Maps.

1. Log på Apple Maps

For at kunne logge på Apple Maps skal du have et Apple ID. Har du ikke det, kan du oprette et her https://appleid.apple.com/. Har du allerede et Apple ID kan du gå direkte til login på Apple Maps Connect her https://mapsconnect.apple.com.

2. Opret din virksomhed

Undersøg først om din virksomhed allerede er listet på Apple Maps ved at søge efter den. Hvis den er det, kan du tage ejerskab over den.

Findes din virksomhed endnu ikke i Apple Maps, kan du oprette en ny lokalitet.

3. Navn, telefonnummer & kategori

Herefter skal du indtaste oplysninger på din virksomhed, herunder virksomhedens officielle navn, telefonnummer og kategori (branche).

Når du har indtastet telefonnummeret på din virksomhed, vil Apple foreslå, at du bekræfter nummeret. Det kommer vi til i trin 7., så i første omgang vælger du blot ”bekræft senere”.

4. Beliggenhed

I næste skridt skal du angive virksomhedens beliggenhed ved at indtaste adressen.

Apple Maps foreslår herefter selv en nålplacering på et kort ud fra den adresse, du har indtastet, men tjek gerne efter, om den er korrekt. Især hvis din lokation allerede var oprettet, ser vi fejl i placering af adressen.

5. Åbningstider

Herefter angiver du dine åbningstider.

6. Weblinks

Til sidst har du mulighed for at angive din virksomheds website, Facebook, Yelp og Twitter. Har din virksomhed en app, der kan hentes i App Store, kan du også indsætte et link til den.

7. Gennemgå eventuelle varsler og indsend lokationen til gennemgang hos Apple

Nu har du tilføjet alle de oplysninger, som det i skrivende stund er muligt på Apple Maps. Det kan give anledning til eventuelle advarsler fra Apple Maps, som fx at telefonnummeret ser atypisk ud for denne lokation. Gennemgå disse advarsler og bekræft, at de angivne oplysninger er korrekte.

Den sidste advarsel er, at du mangler at bekræfte telefonnummeret, fordi vi sprang den del over i step 3.

Det gøres ved, at Apple ringer til dit telefonnummer og giver dig en firecifret kode, som skal indtastes med det samme.

Herefter skal lokationen indsendes til gennemgang af Apple, og du skal nu blot vente på, at Apple får gennemgået og godkendt din virksomhed i Apple Maps.

Denne godkendelsesproces er hurtig gjort, hvis din virksomhed har én eller få lokationer – og du har adgang til hovednummeret, så du nemt kan modtage bekræftelseskoden.

Har du meget mere end 4-5 lokationer, bliver det dog noget mere omfattende at skulle bekræfte alle lokationerne. I disse tilfælde kan du skrive direkte til Apple Maps ([email protected]) og bede dem om at bekræfte dine lokationer.

8. Integrér med din app

Er din virksomhed inden for rejse- eller restaurationsbranchen, og har I en app til bordreservation eller rejsebestilling, har du mulighed for at integrere den med Apple Maps, så brugere kan bestille eller booke direkte via Apple Maps.

Uhensigtsmæssigheder i Apple Maps

Sammenligner vi Apple Maps med Google Maps er der ingen tvivl om, at Google Maps er langt foran Apple i forhold til brugervenlighed og features, men ikke desto mindre er det vigtigt også at være til stede for de brugere, der anvender Safari og Apple Maps.

Den største mangel ved Apple Maps er uden tvivl den manuelle håndtering. Apple skriver, at ”På nuværende tidspunkt modtager vi kun samlede ansøgninger fra virksomheder med mindst 10.000 placeringer.”

Det er de færreste danske virksomheder, der har over 10.000 lokationer, og det betyder, at alle oplysninger skal indtastes manuelt.

Derudover er der ingen mulighed for særlige åbningstider til jul, påske og andre højtider, som vi kender det fra Google My Business. Vi kan kun angive virksomhedens generelle åbningstider.

Har du spørgsmål til Apple Maps eller local SEO?

Har du spørgsmål til håndteringen af Apple Maps, eller har du brug for hjælp til din local SEO strategi, er du meget velkommen til at kontakte Resolution – vi står klar til at hjælpe dig med din online synlighed både lokalt, nationalt og globalt.