Google Penguin Update

Google lancerede i sidste uge endnu en større update til deres algoritme, hvis formål er at udrydde sider, der udelukkende har til formål at spamme Google og Googles søgeresultatsider.

Updaten, som officielt blev lanceret den 24. april og nu er fuldt udrullet, har fået navnet Google Penguin Update.

De seneste måneder har været fyldt med opdateringer fra Google. Den 19. april kom endnu en opdatering til Google Panda. Den 17. april oplevede en række website ejere et fald i trafikken, hvilket dog skyldes en fejl fra Google i forhold til, hvordan såkaldte parked domains opfører sig. I midten af marts begyndte Google at sende advarsler ud via Webmaster Tools, hvis de vurderede at et website havde en unaturlig link profil. Desuden har der været en masse snak om såkaldt negativ SEO, der søger at få konkurrerende websites smidt ud af Google, uden de nødvendigvis har foretaget sig noget, der er imod Googles retningslinjer.

Hvad er Google Penguin update?

Updaten er endnu et forsøg på, at aktivere Googles retningslinjer over for website ejere – og sørge for at deres guidelines bliver overholdt.

Opdateringen fra Google er rettet mod sider, der benytter taktikker som cloacking, doorway pages, såkaldte link schemes og keyword overoptimering. Alle nævnte tiltag har altid været mod Googles retningslinjer, men den seneste opdatering søger automatisk at fjerne websites fra søgeresultaterne, hvor mange tidligere er fjernet manuelt. Google Penguin updaten er således også beskrevet som en opdatering, der retter sig mod overoptimering.

Googles Matt Cutts:
“I think ‘over-optimization’ wasn’t the best description, because it blurred the distinction between white hat SEO and webspam. This change is targeted at webspam, not SEO, and we tried to make that fact more clear in the blog post.”

Google Penguin update berører 3,1% af alle søgninger på engelsk og op til 5% af alle søgninger i lande, hvor spam er mere udtalt (Polen er nævnt som eksempel). Man kan så diskutere, hvor Danmark er placeret i den forbindelse, men danske sider er allerede “ramt”.

Er du blevet ramt af Google Penguin?

Du kan således opleve en lang række forskellige udsving i trafikken på dit website, og udviklingen kan skyldes mange forskellige opdateringer. Er du specifikt blevet ramt af Googles Penguin Update skal udsvinget altså først være sket efter den 24. april.

Googles seneste opdatering er – som Panda opdateringen – en algorimisk ændring, og er derfor udrullet automatisk. Der er således ingen websites, der har modtaget en manuel straf, som det ellers ofte er tilfældet ved straffede sites. Man kan derfor heller ikke benytte den “normale” mulighed for at anmode om en ny gennemgang af ens website, hvis man mener, at sitet er ramt af updaten uretfærdigt.

Google er dog tilsyneladende opmærksom på, at nogle websites kan være uretmæssigt ramt i forbindelse med opdateringen – og har derfor stillet en specifik feedback form til rådighed.

Se den officielle udmeldelse fra Google her.

Har du bemærket Googles Penguin update, og har du oplevet et nyligt fald i trafikken?

0 svar

Skriv en kommentar

Deltag i diskutionen
Udfyld formularen nedenfor

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *