De 14 bedste takeaways fra BrightonSEO

Den 6. og 7. oktober løb BrightonSEO af stablen. BrightonSEO er en af de største SEO-konferencer i verden. Her kommer SEO-specialister fra nær og fjern, for at fortælle mere om de emner, som de netop ved så meget om. Derfor er konferencen en fantastisk mulighed for at lære endnu mere inden for SEO-feltet – og dets mange facetter – samt at mødes og nørde igennem.

Det er selvfølgelig nemt at ærgre sig over, at du ikke lige kom med til konferencen i denne omgang, når du er gået glip af en masse fede talks. Frygt ej! Vi har her samlet vores 14 bedste takeaways fra konferencen, så du ikke behøver at lide under FOMO længere.

Du får i dette blogindlæg bl.a. indsigt i:

  • Hvordan du bedst udnytter zero-click-SERP’en
  • Hvordan du gør din hjemmeside endnu mere brugervenlig
  • Hvordan du opnår SERP dominans
  • Hvordan du gør dit indhold klar til at erobre nye markeder

Men hvad er BrightonSEO egentlig?

BrightonSEO opstod som en idé under en samtale på en pub. Kelvin Newman og nogle andre SEO-specialister blev enige om, at det ville være en knaldgod idé at samle endnu flere specialister, have nogle talks og give industrien en chance for at mødes – og hvilken fabelagtig idé det var!

Her mange år senere er BrightonSEO blevet en af de mest populære og respekterede konferencer i verden. BrightonSEO afholdes nu to gange årligt. Her mødes 5.000 specialister fra mere end 100 lande for at dele viden og lære, hvordan de selv kan gøre deres job lidt bedre.

Vi sendte i år Søren, Mathilde og Lisa, afsted, så de kunne suge en masse ny viden til sig. Den viden har vi kondenseret i indlægget, så du nu har muligheden for at gøre dit SEO-job lidt bedre. 😉 Enjoy!

Takeaway #1 – Opsæt en brugervenlig URL-struktur

Fili Wiese
Når du udarbejder din URL-struktur eller når du tilføjer nye sider, er det vigtigt at opsætte URL’er, der er nemme at huske for brugerne. URL’erne skal nemlig give mening for brugerne – ikke søgemaskinerne. Selvom ranking effekten udelukkende på søgeordet i URL’en er minimal, betyder det meget for den overordnede kontekst på den pågældende side.

Hvis der er synergi mellem URL-strukturen, meta-title, meta-description og H1’er er det nemmere for brugerne at huske, hvad siden handler om.

Takeaway #2 – Gør dit indhold tilgængeligt for personer med synsnedsættelse

Eleni Cashell, Miracle Inameti-Achibong & Jessica Makareth
Personer med synsnedsættelse har en anderledes søgeadfærd end brugere, der kan se. Derfor er det vigtigt at indtænke tilgængelighed i din SEO-strategi. Ved eksempelvis at bruge kreative ALT-tags på billeder kan du øge tilgængeligheden på din hjemmeside. Tilføj eksempelvis CTA i billedteksterne og start ikke dine ALT-tekster med ”Billede af”- det er selvsagt når man snakker om en billedtekst.

Takeaway #3 – Udnyt URL Inspection API’et og se om dit nye content opfanges af Google

Simon Lesser
Track indeksering og overvåg vigtige sider med Search Consoles URL Inspection API. Du kan undersøge op til 2.000 sider om dagen på hvert property. Har du et stort site kan det derfor give mening at oprette flere properties for subdomæner eller paths i stedet for kun at have en property på roddomænet; opret f.eks. en property for produkter, opskrifter, blogs eller andet grupperet indhold du har liggende på dit site. På den måde kan du meget hurtigere tracke hele dit site gennem API’et.

Brug API’et til at overvåge om dine content-optimeringer indekseres af Google. Sammenlign opdateringerne i CMS’et med de seneste crawl datoer, for at se om det gamle indhold opdateres.

Takeaway # 4 – Lokale søgninger findes ikke kun på Google

Rachel Ellen
En local search-strategi skal ikke længere kun begrænses til Google, da Google selv er under enormt pres fra bl.a. Amazon og sociale medier. Faktisk er det hele 40% af Generation Z, der bruger TikTok og Instagram som søgemaskine i stedet for Google. Google er selv bevidste om konkurrencen, hvorfor de selvfølgelig stiller en masse lækre funktioner til rådighed.

Det er vigtigt at gøre brug af de produkter, for at maksimere sin lokale tilstedeværelse. En local search-strategi handler om at imødekomme lokal efterspørgsel for, hvad der er brug for nu og i nærheden. Det handler om at drive fysiske besøgende og sammenkoble samfund.

Det er vigtigt at forstå, hvilken SERP man optræder i, udnytte de muligheder Google stiller til rådighed, samt holde sine informationer opdateret på Google Business Profile.

Takeaway #5 – Skriv P.I.S.S.-egodt indhold, som brugerne (og Google) elsker

Alice Rowan, Izzy Wisniewska & Mat Bennet
Når du skriver indhold til dine landingssider, bør indholdet følge P.I.S.S.-reglen: Purpose, Info, Specialized & Specific, så du sikrer at indholdet lever op til Googles Helpful Content Update.

Dit indhold skal altså have et formål, være informerende, specialiseret og specifik. Her er det en god idé at involvere både eksperter, brandet og dine kunder, så du får indhold, der er professionelt, personligt og passer til dine kunders behov.

Du skal ligeledes heller ikke være bange for at bruge kunstig intelligens i skriveprocessen, men vær opmærksom på, at du ikke kan stole 100% automatiseret indhold. AI’s er gode som supplement, når indholdet skal skrives og ideerne flyde.

Takeaway #6 – Skab tillid internationalt

Laura McInley
Når du gerne vil udvide til nye markeder, er det vigtigt, at du ikke blot oversætter dine landingssider og dit blogindhold til det nye sprog. Det er vigtigt, at indholdet bliver optimeret til den lokale tilstedeværelse, så det både indeholder kulturelle nuancer, samt bruger lokale fraser og ideer.

Lokalt indhold, der er tilpasset det nye marked skaber tillid, hvorfor det er en vigtig del af din ekspansionsstrategi.

Takeaway #7 – Opnå dominans i SERP’en

Arpun Kaur Bhuhi
SERP’en betår af en blanding af organiske og betalte resultater. Man kan derfor ikke blot optimere sig til fuldstændig SERP-dominans. Den eneste måde, hvorpå du opnår dominans i SERP’en er ved at have en effektiv SEO & PPC-strategi, når det kommer til søgeord.

Strukturér din søgeordsanalyse efter søgeintentionen, relevansen for den pågældende URL, hvad det organiske potentiale er ift. rank samt hvor stor konkurrencen er på paid. Med synergi mellem dine SEO-tiltag og din PPC-strategi, kan du opnå billigere klikpriser og mere relevant organisk trafik.

Takeaway #8 – Brug Googlebot til at se optimeringsmuligheder

Steven van Vessum & Serge Bezborodow
Har du sider, som Google endnu ikke har crawlet? Eller som er crawlet, men endnu ikke indekseret?

Du skal ikke kun se det som en dårlig ting – se det som en mulighed. Siderne fortæller dig nemlig, at Googlebot enten ikke kan finde dem, eller at de ikke er gode nok til Google Search.

Analysér dig frem til om der er tekniske aspekter, der afholder siden fra at blive fundet eller indekseret, eller optimer siderne, så de bliver bedre (content-, opsætnings-, links- og grafikmæssigt). Brug Googlebot til at opdage din hjemmesides svagheder, så du kan forbedre dem.

Når dit indhold er godt og brugervenligt, er de tre vigtigste aspekter: afstanden fra forsiden, antallet af links og load speed. Undersøg om det afholder Googlebot fra at indeksere dine sider.

Takeaway #9 – Gå ikke kun efter højvolumenssøgeord og gør dit indhold tilgængeligt

Chima Mmeje
Når du producerer indhold til din hjemmeside, er det vigtigt at inkorporere relevante søgeord. Små hjemmesider skal dog være opmærksomme på, at man er i konkurrence med store hjemmesider på højvolumenssøgeord. Det kan derfor være en fordel for små hjemmesider at fokusere på søgeord, der har en mellem volumen og lav konkurrence, da der potentielt kan opnås bedre rank her.

Skriv altid indhold til brugeren og udnyt semantiske søgeord, som opfylder brugerens søgeintention og giver en god læsoplevelse.
Det er desuden vigtigt at huske på, at ‘Gated content’ kun virker, hvis indholdet man kan få fat i, er virkelig godt.

Takeaway #10 – Elsk 0-kliks SERP’en

Jon Earnshaw
65% af alle søgninger på Google resulterer ikke i et klik – og hvorfor mon? Sommetider kigger brugerne blot efter et lille fact, hopper over på en app eller tager kontakt til en forretning andetsteds.

De fleste af gangene redefinerer brugerne deres søgning. Brugerne kigger på relaterede søgninger og klikker på dem i stedet for søgeresultaterne i SERP’en. Brugerne fristes af ”People also ask” for at komme nærmere det, de reelt vil have svar på.

Brug derfor SERP’ens foreslåede søgninger til at undersøge, hvilke søgeord du mangler på din hjemmeside.

Takeaway #11 – Bliv en ægte Excel-guru

Matt Greenwood
Excel er livsnødvendigt i dagligdagen for de fleste (marketing folk), men alligevel hersker der alverdens forskellige måder at håndtere programmet på. I nogle tilfælde, skaber det mere forvirring end forståelse.

For at blive en ægte Excel-guru kan du derfor starte med, at kalde din Excel-fil og de tilhørende ark i den pågældende fil noget ordentligt og retvisende, så alle dine ark ikke hedder ”Tabel1”, ”Tabel2” osv. Ordentlige navne – uden specialtegn – gør det også nemmere, når du skal bruge nogle af Excels mange cellefunktioner. Fjern desuden alt data i dit Excel-ark, som ikke er relevant for det, du specifikt er ved at undersøge.

Takeaway #12 – Arbejd med søgeintentioner

Dateme Tamuno
Intentionerne, der ligger til grund for et søgeord betyder enormt meget, når du skal vurdere, hvorvidt et søgeord passer til dit content. Sæt dig derfor ind i hvad brugerne ønsker at finde, når de foretager en specifik søgning. Undersøg om den nuværende SERP afspejler brugernes søgeintention på dine udvalgte søgeord.

Takeaway #13 – Hvad sker der i markedet?

Martijn Scheijbeler
Husk at holde øje med, hvad der sker rundt om dit brand i markedet, mens du har optimeret eller testet noget nyt på din hjemmeside.

Det er ikke nødvendigvis dine handlinger, der har påvirket trafikken til din hjemmeside. Det kan eksempelvis være, at der har været en nyhed, der er relevant for dig og/eller dine konkurrenter, at markedsinteressen falder/stiger generelt, eller at noget helt tredje påvirker dit brand og din hjemmesidetrafik.

Dyk derfor ned i, hvilke søgninger der har medført stigningen i den organiske trafik.

Takeaway #14 – Gratis værktøjer til optimering

I forbindelse med BrightonSEO oplæggene var talerne ikke bange for at dele nogle gode links til hjemmesider der, helt gratis, kan hjælpe dig med at optimere din hjemmeside. Vi har samlet et lille udpluk:

https://wave.webaim.org/
– Tilgængelighedstjekker. Tjek om din du har tilgængelighedsproblemer på din hjemmeside.

https://keywordsinsheets.com/
– Et Excel add-on der lader dig hente søgeordsinfo direkte i Google Sheets.

https://urlparse.com/
– Parse din URL helt gratis med dette Værktøj. Find strukturelle URL-problemer i din URL.

https://webspeedtest.cloudinary.com/
– Værktøjet fortæller dig, hvilket format, der vil være den mest optimale samt hvordan du kan komprimere filerne, så du opnår bedre load speed på din hjemmeside.

https://answerthepublic.com/
– Fantastisk værktøj til søgeordsanalyse. Sæt et ord ind, og find ud af hvad folk søger på i forbindelse med dit søgeord.

Hvad skal din SEO-strategi fokusere på?

SEO vedrører – som blogindlægget antyder – mange forskellige dele af en hjemmeside, og det kan derfor være udfordrende at udvælge, hvad du netop skal fokusere på i din SEO-strategi. Vi har her forsøgt at koge vores oplevelse ved BrightonSEO ned til brugbare takeaways, som du kan indtænke i din SEO-strategi.

Har du alligevel brug for hjælp, står vi selvfølgelig altid klar til at hjælpe dig i Resolution.