Universal Analytics lukker og slukker næste år. Fremadrettet skal alt over på GA4!

Du har angiveligt allerede hørt om Google Analytics 4 (GA4) – og at Universal Analytics (GA3) bliver udfaset på sigt. Har du rykket hurtigt, har du sandsynligvis allerede både Universal Analytics og GA4 kørende på dit site. Men nu er der kommet en officiel udmelding fra Google i forhold til Google Analytics 4.

We will begin sunsetting Universal Analytics — the previous generation of Analytics — next year. All standard Universal Analytics properties will stop processing new hits
on July 1, 2023.

Er du i tvivl om hvilken udgave af Analytics du bruger i dag? Sammenlign din venstremenu i Analytics med denne guide:

 

Google annoncerede i går (17. marts 2022), at der nu er sat dato på, hvornår GA3 stopper med at opsamle data, og derfor hvornår du senest skal have GA4 oppe at køre. Dataindsamlingen stopper den 1. juli 2023. Du vil stadig have adgang til de gamle data i Universal Analytics, de vil ”bare” stoppe med at indsamle yderligere data pr. 1. juli 2023.

Det betyder altså, at du har lidt over 15 måneder at få det hele på plads.

Men…

Hvis du har ambitioner om kunne sammenligne data for juli 2023 med juli 2022 (year-on-year), så har du altså lidt over 3 måneder til at få din dataopsamling på plads. Derfor bør du også allerede sætte i gang nu, hvis du ikke allerede er skiftet til Google Analytics 4.

Tjekliste for 1 juli 2022 (kun vejledende):

  • GA4 skal være konfigureret korrekt med ekskludering af intern trafik osv.
  • Google Tag Manager / DataLayer skal sættes op så events sendes GA4-style
  • Konverteringer skal være sat op, så dine KPI’er måler korrekt
  • UTM-koder skal tilpasses så de passer til Channels i GA4 (du kan ikke selv tilpasse i GA4)
  • Eventuelle data via Measurement Protocol skal også sendes til GA4
  • Custom Dimensions skal tilpasses så der kan rapporteres på forretningsenheder, eller hvor du ellers har oprettet særskilte views. Man kan ikke oprette views i GA4.
  • Opsæt de vigtigste rapporter, så du er sikker på, at du har alle de data du skal bruge

Som Google Analytics Partner er Resolution Media eksperter i GA4. Vi har siden GA4s lancering hjulpet mange websites med at få den nye version op at køre – og derfor har mange længe været kørende på GA4. Vi har derfor også mange erfaringer allerede i forhold til implementering og aktivering af data. Hvis du har spørgsmål til Google Analytics 4 er du derfor også velkommen til at række ud til din daglige kontakt i Resolution.