Google Display Netværk – overblik og muligheder
Google valgte for omkring et år siden at omdøbe det tidligere Google Content Netværk til Google Display Netværket eller kort GDN. Generelt må man sige, at GDN på meget kort tid er blevet et rigtigt godt og målrettet annonceringsværktøj i Google netværket med forskellige traditionelle bannerstørrelser (image ads, rich media, flash, video og mobil ) og tekstannoncer. Målretningsmulighederne er på ganske kort tid blevet flere og flere, og bedre og bedre.
Nyt Google AdWords interface med Display Network tab
Seneste nye er, at GDN får en endnu mere central plads i Google AdWords interfacet med sin helt egen tab.
Google AdWords interfacet har altid været designet til søgeordsannoncering, og displayannonceringen er grundlæggende en noget anden disciplin. Derfor er det godt at se, at vi nu endelig får en mere tydelig opdeling mellem disse to discipliner, men samtidig en stærk integration ift. eksempelvis udvælgelse af keywords. Google lover i forbindelse med denne udrulning bl.a. nemmere adgang til målretning, mere display relevant data og værktøjer.
Kort overblik over muligheder i Google Display Netværk
Grundlæggende kan man skelne mellem følgende målretningsmuligheder i GDN.
- Målretning mod specifikke sites (sitepacks, kan f.eks. laves gennem Google AdPlanner)
- Content målretning (målretning via søgeord)
- Retargeting (kun fantasien sætter grænser for kombinationsmuligheder, inkludering og ekskludering af cookies)
- Interest Category Marketing (Googles svar på audience targeting, hvor der målrettes efter cookies med en bestemt adfærd. Data og profilering opdateres løbende således at adfærden er aktuel)
- Topic targeting (som content målretning, men akkumuleret og kategoriseret)
Google opsummerer det selv i følgende oversigt.
Eksempel på kombination af målretningsmulighederne
Der er rigtig mange muligheder for at kombinere målretningerne. Start eksempelvis med at lave din egen white list (en række af sites, som du gerne vil annoncere på). Det kunne være sites, hvor man allerede ved at ens målgruppe befinder sig, eller blot sites man er sikker på, at man kan stå inde for indholdet af. Kombiner dette med en række af keywords, der relaterer sig til kampagnen, således at dine annoncer kun vises i den rette kontekst. Læg dertil til, at du kun vil vise annoncerne til personer, der tidligere har besøgt dit websites, dele af det, har/har ikke konverteret, eller hvad det nu kunne være. Sidst lav et overlay af Interest Category Marketing for at sikre at personer, du eksponerer dine annoncer for, har en højere sandsynlighed end gennemsnittet for netop nu at være ‘in-market’ for dine produkter.
Dertil kan vi bruge frequency capping, day parting og automated bidding fra optimeringsmulighederne i GDN.
Vi har brugt ovenstående kombinationsmuligheder med stor succes og har generelt rigtig gode erfaringer med GDN, men det er klart, at des mere specifik i målretningen man bliver des mindre bliver volumen. Derfor vil vi meget ofte kun kombinere et par af disse målretningsmuligheder på en kampagne.
Adgang til netværket gennem Real Time Bidding
GDN har en månedlig reach på 62% i Danmark og 519.000 daglige unikke besøgende, og selvom dette umiddelbart kan lyde af meget, er vi altså gang på gang begrænset af volumen, når vi bliver specifikke i vores målretning. Derfor er der god grund til at tilgå det samme reklamelager fra Google gennem Google AdX og kombinere det med reklamelager fra mange andre såkaldte ad exchanges (såsom Admeld, AppNexus, Rubicon osv.) ved hjælp af real time bidding og demand side platforme. Med denne tilgang er ovennævnte målretningsmuligheder ikke kun tilgængelige gennem ét netværk men mange netværk, og dertil kommer muligheden for at lave direkte aftaler med forskellige medier omkring deres reklamelager. GDN er en glimrende platform for displayannoncering, men real time bidding og demand side platforme er fremtiden. Det emne vender vi tilbage til i et kommende indlæg.
Har du haft stor succes med brug af GDN på dine kampagner? Hvilke typer af målretning har været mest effektive på GDN? Skriv gerne en kommentar.
Skriv en kommentar
Deltag i diskutionenUdfyld formularen nedenfor