Google Plus One (+1) på Google.dk – Så er den her

Tilbage i slutningen af marts lancerede Google Plus One (+1) på Google.com, og i begyndelsen af juni tog Google det næste skridt i udbredelsen af +1, da det blev muligt at implementere en +1 knap på websites som her på Trickle (se +1 knappen nederst til højre).

I dag tirsdag aften er turen så kommet til, at Google +1 lanceres på Google.dk. Det har længe været rygtes på vej, men nu er den der altså i de danske brugeres søgeresultater på Google.dk. Det betyder, at danske +1 fans nu kommer til at anbefale websites til deres venner og kontakter direkte i søgeresultaterne på Google. På den måde skal Google +1 være Googles svar på Facebook likes. Se et eksempel nedenfor.

Disse likes (eller plus ones om man vil) må forventes at have en direkte positiv effekt på søgerens lyst til at klikke på søgeresultater, der skiller sig ud med én eller flere likes fra dennes venner og kontakter. Dertil kommer, at Mats Cutts fra Google har bekræftet, at +1 kommer til at være en ranking-faktor i de organiske resultater på Google. Det kan altså få en dobbeltsidet effekt på et websites performance fra søgemaskinerne.

Som tidligere nævnt er Google +1 stadigvæk på det eksperimentelle stadie, og som bruger skal du både være tilmeldt +1 og være logget ind på Google før du får glæde af +1 i søgeresultaterne. Prøv at logge på din Google og se hvordan +1 fungerer for dig.

Tror du, at Google kommer til at kunne udfordre Facebooks monopollignende status på likes fra fans? Hvad kommer det til at betyde for søge- og klikadfærden på Google?

0 svar

Skriv en kommentar

Deltag i diskutionen
Udfyld formularen nedenfor

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *