Flere og flere bruger internettet via mobiltelefonen

… men vores internetadfærd med mobiltelefonen i hånden adskiller sig en anelse fra vores traditionelle brug af internettet.

Danmark er sammen med Holland og de øvrige nordiske lande de europæiske lande, hvor adgang til og brug af internet er mest udbredt. Mere end 80% af den danske befolkning bruger dagligt eller næsten dagligt internettet enten via computer eller mobil internet.

De fleste unge har mobil netadgang
En undersøgelse foretaget af Danmarks statistik viser, at det især er de unge, der har mobil adgang til internettet: Syv ud af ti 16-19-årige har mobil netadgang. Men også de ældre bruger internet, når de er på farten: én ud af fem mellem 60 og 74 år går på nettet via en mobil internetforbindelse. Og disse tal er stødt voksende i trit med at smartphones vinder indpas hos danske forbrugere.

70% handler på nettet
Faktum er, at vi bliver mere online på vores mobiltelefon. Men de nyeste undersøgelser viser, at størstedelen af vores internethandel stadig foregår via den traditionelle internetadgang på computeren. Og der bliver shoppet en del, for mere end 70% af alle forbrugere har inden for det sidste år gjort en handel på nettet.

En tilsvarende tendens gør sig gældende for bankrelaterede formål, der heller ikke helt har fået fodfæste blandt de mobile internetbrugere. Der skal dog ikke herske tvivl om, at der arbejdes intenst med disse områder, så det er et spørgsmål om tid, førend den mobile internetadfærd tager over på alle fronter. På nuværende tidspunkt er mobiltelefonen det primære medie til konstant opdatering af mails og nyheder.

Top 5 over mobile internetaktiviteter:

  1. 55% tjekker mails
  2. 45% downloader applikationer
  3. 45% tjekker seneste opdateringer inden for nyheder/vejr/sport
  4. 44% undersøger kort og vejvisning
  5. 43% tjekker sociale netværkssite
0 svar

Skriv en kommentar

Deltag i diskutionen
Udfyld formularen nedenfor

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *