1 af 2 organiske besøg forsvinder fremover fra Google Analytics

Google ændrer på måden hvorpå referral data optræder i Google Analytics. Fremover vil Google Analytics ikke vise, hvilke søgeord brugerne har benyttet, hvis de har været logget ind mens de søgte.

Google SSL search

Google lancerede tidlige på året en såkaldt SSL version af søgemaskinen, for at tilbyde muligheden for at søge anonymt via Google. Ved at besøge https://www.google.com (bemærk s efter http) kunne man frit søge på Google, og efterfølgende besøge forskellige hjemmesider uden siderne kunne tracke de respektivt benyttede søgeord.

Denne mulighed bliver nu permanent for brugere, der er logget ind på Google. Inden for de næste uger vil Google justere søgemaskinen, så man bliver redirected til https://www.google.com, når man benytter søgemaskinen. Vel at mærke hvis man er logget ind.

Hvad betyder det for mig?

For dig som bruger af søgemaskinen betyder det ikke umiddelbart det store. Uanset om du er logget ind eller ej vil du stadig opleve de samme resultater i søgemaskinerne.

Hvad betyder det for virksomhederne?

Ændringen er straks mere alvorlig for virksomheder eller websites, der benytter Google Analytics som trackingsystem. Alt tidligere tilgængeligt brugerdata fra organiske søgninger vil fremadrettet bliver beskrevet som “not provided” i Google Analytics.

Googles justering er et alvorligt slag for websites, der optimerer på baggrund af organiske keywords. Fremover vil det ikke være muligt, at få viden om hvilke søgeord, der har resulteret i relevante besøg og konverteringer.

Vi har tidligere foretaget en undersøgelse af hvor mange, der er logget ind mens de browser – og undersøgelsen viste hele 46% var logget ind via Google. Hvis det er generelt og dækkende for Danmarks online befolkning, betyder det reelt set, at næsten halvdelen af alle brugere ikke ville kunne trackes i Google Analytics på søgeordsniveau.

Man kan kun gisne om, at Google – med deres betalte version af Google Analytics – fremadrettet giver fuldstændige data, og “almindelige” brugere ikke længere får et fuldt datasæt og dermed fuldt udbytte af Google Analytics.

Ændringen af query data har kun direkte relevans for websites, der benytter Google Analytics. Samme udfordringer vil andre trackingsystemer dog også have. Desuden har Google ingen planer om, at ændre rapporteringen af CPC eller Google AdWords data.

Se den officielle udmelding fra Google her, her og her.

Hvad synes du om Googles ændring til Google Analytics?

0 svar

Skriv en kommentar

Deltag i diskutionen
Udfyld formularen nedenfor

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *