Facebook lancerer ‘Home’ software til Android telefoner

Rygterne om en Facebook telefon har svirret i noget tid, og i sidste uge blev Facebook Home en realitet. Home er dog hverken en smartphone eller et styresystem, men derimod en app. Home er et stykke software, som skal give forbrugerne en helt ny mobiloplevelse. Telefoner er i dag centreret omkring applikationer, men med Facebook Home bliver den i stedet for centreret omkring personernes social feeds. Fokus for Facebook Home er den visuelle coverstrøm.

Facebook Home er i princippet en udskiftning af den velkendte hjemme- og låseskærm i Googles mobilplatform. I stedet for ‘startskærmen’ ser brugeren nu et feed fra Facebook med informationer fra vennerne. Dermed bliver Facebook altså en langt mere integreret del af telefonen end i dag, hvor brugeren enten må hente Facebook-hjemmesiden frem i mobilens browser eller installere en app.

Der er naturligvis stadig adgang til telefonens sædvanlige applikationer, men Facebook er gennemgående, også når der kommer notifikationer. Nede i bunden af skærmen er der et lille rundt billede af dig selv. Det er din adgang til telefonens øvrige funktioner.

De tre hovedelementer som man skal lægge mærke til

Cover Feed

Så snart du tænder mobilen, åbner din coverstrøm op, der viser billeder fra dit eksisterende nyhedsfeed. Her er det også muligt at like eller kommentere en opdatering. Her dukker der også notifikationer op, som kan være når du får en ny mail, får et opkald eller andet. Tryk på dem du vil kigge nærmere på, stryg dem væk du ikke gider tjekke.

Chat Heads

Et af de helt store nye elementer er Chat Heads, der gør det muligt at chatte og skrive Facebook-beskeder, når du har brug for det – også når du er inde i en anden app. Dette betyder at du kan hoppe ind og ud af chat-samtaler, selv når du ser en video, er på nettet eller spiller et spil uden at forlade app’en. En lille boble af dine venners profilbilleder dukker op i hjørnet af din skærm, og fylder ikke meget, når du ikke skriver eller er aktiv i samtalen

Notifications

Coverstrømmen er en hurtig måde at blive opdateret på. Men når der eksempelvis sker noget mere vigtigt og som har betydning for dig – som når en ven poster på din timeline, så vil du modtage notifikationer herom med deres profilbilleder fra Facebook. For at åbne notifikationer skal du blot trykke på dem. Ønsker du ikke at reagere yderligere på denne, kan du let swipe for at skjule dem igen.

I første omgang vil det ikke være muligt for annoncører at reklamere i Facebook Home, men Mark Zuckerberg afviser på ingen måde muligheden herfor: “there are no ads in this yet. I’m sure at some point there will be”. Det er desuden ikke muligt at kontrollere hvilke af ens venners posts, der vil blive vist i hjemmeskærmen – ligesom man kender det fra ens News Feed. Om dette så også betyder, at sponsored stories bliver vist i Facebook Home vides endnu ikke, men man må forvente, at der er delte meninger fra brugerne og annoncører omkring dette. For annoncørerne vil det give endnu større mulighed for at komme tættere på forbrugerne.

Den første smartphone, som kommer med det pre-installeret, er HTC First, men Facebook Home er også klar til udvalgte smartphones i Google Play Store fra release datoen den 12. april.

0 svar

Skriv en kommentar

Deltag i diskutionen
Udfyld formularen nedenfor

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *