5 nye store ændringer fra Googles I/O 2013 konference

I går startede Googles årlige Google I/O developer konference og med den annoncerede Google en lang række større ændringer til deres eksisterende produkter. Samtidig blev der introduceret en række nye særdeles interessante produkter.

Google+:

Google+ har fået en komplet makeover og fremstår nu med et helt andet design mere målrettet mod enkeltstående historier. Designet lægger i høj grad op til yderligere brug af større og bedre billeder. Google har derfor også gjort muligheden for billededitering bedre – og du kan tilmed generere animerede GIFs direkte via Google+ – nyheden har fået tilnavnet “Awesome”. Google+ hangout har ligleedes fået en opdatering og har fået sin egen app. I forbindelse med redesignet af Google+ er der desuden sket en række forbedringer til Googles Lokale produkter.

Search:

Google Now har tidligere været forbeholdt Android brugere, men kom for nylig også i en iOS version. Derved har Google åbnet markedet for en langt flere. Google Now finder selv frem til relevant information for dig, baseret på dine søgninger, hvordan du bruger offentligt transportmidler og en lang række andre mere eller mindre relevante informationer.

Google introducerede også såkaldt Conversational Search – med mulighed for at stille spørgsmål til søgemaskinen verbalt. Det har længe været muligt at benytte Voice search, men kun med specifikke keywords. Nu kan du altså også stille spørgsmål og få svare direkte. Du kan aktivere søgemuligheden ved at aktivere Voice Search og udtale “OK Google” for at søge – som vi allerede har set bliver måden, man søger på i Google Glass.

Med opdateringen har Google tilføjet fire nye sprog til Knowledge Graph – polsk, tyrkisk og to varianter af kinesisk. Vi skal dog stadig vente på den danske udgave.

Endelig er vi blevet beriget med en mulighed for at bruge Schema markup på logoer til virksomheder. Med tilføjelsen slægter Google nogle af sine mindre konkurrenter på, som viser logoer og skærmbilleder af de indekserede sites i søgeresultaterne.

Maps

Google Maps har fået et komplet redesign og en lang række nye faktorer. Der er langt mere integration til Google Earth og de respektive maps bliver tilpasset på baggrund af dine søgninger og dine til- eller fravalg. Google Maps integrerer således en række features fra Knowledge Graph. Det nye Google Maps er stadig i beta, og kun tilgængelig for en udvalgt gruppe. Du kan bede om adgang her.

Android

Udover en række nye værktøjer til Android-udviklere – Androidstudio blandt andet – introducerede Google også Google Play Music til deres Google Play brugere. Google Play Music er en pendant til services som Spotify og Wimp – hvor man ved at betale et månedligt fee, kan få adgang til millioner af sange.

Chrome opdatering

Googles browser Chrome har fået endnu et ansigtsløft og bliver nu endnu hurtigere. Opdateringen er især rettet mod mobilen og skal her sikre hurtigere loadtider.

Googles I/O konference forsætter i til fredag og i den forbindelse sker der hundredvis af opdateringer til deres eksisterende produkter, samtidig med at en række nye ser dagens lys. Vi følger opdateringer tæt.

0 svar

Skriv en kommentar

Deltag i diskutionen
Udfyld formularen nedenfor

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *