Facebook lancerer nu officielt ‘Lookalike Audiences’

I starten af februar skrev vi på bloggen om, at Facebook testede en ny måde at målrette annonceringen på Facebook med, som har navnet ‘Lookalike Audiences’ (eller ‘Lignende målgrupper’ på dansk). Den betatest er nu afsluttet, og i denne uge har Facebook nu så officielt gjort denne nye indkøbsmetode tilgængelig for alle indkøbere og annoncører.

Hvad er Lookalike Audiences?

Som vi skrev tilbage i februar, så ridder Lookalike Audiences fra Facebook med på to bølger indenfor målretning af annonceringen. For det første så bygger Lookalike Audiences videre på de såkaldte ‘Custom Audiences’.

Custom Audiences er en mulighed for at målrette sin annoncering på Facebook mod allerede kendte brugere på Facebook igennem enten deres registrerede telefonnummer eller e-mail på Facebook eller gennem deres Facebook ID. Hvis man som annoncør kender en af de tre parametre, og brugerne er registreret med den information på Facebook, så kan annonceringen målrettes eksklusivt mod dem. Det er en slags retargeting, som man som annoncør kan benytte mod sine kendte kunder, modtagere af ens nyhedsbrev, leads man har opsamlet etc.

For det andet forlænger Lookalike Audiences så at sige din Custom Audience målgruppe og finder brugere på Facebook, som minder om dem, du som annoncør allerede kender. Det er altså såkaldte tvillinger til din Custom Audience målgruppe. Facebook finder dem, der ligner ved at kigge på brugernes interesser og demografi.

Facebook kan forlænge din målgruppe på to niveauer, nemlig gennem ‘Lighed’ (eller ‘Similarity’) og ‘Større rækkevidde’ (eller ‘Greater Reach’). Det er grundlæggende samme metode, men ved ‘Lighed’ finder Facebook 1% af brugerne i det geografiske område, som ligner din Custom Audience målgruppe mest, og ved ‘Større rækkevidde’ finder Facebook de 5%, som ligner mest. Den ene er altså på papiret mere målrettet end den anden.

Lookalike Audiences

Et tydeligt fokus på respons-annoncører hos Facebook

Såvel Custom Audiences som Lookalike Audiences er begge eksempler på, at Facebook har et øget fokus på at kunne levere gode annonceløsninger til direkte respons-annoncører. Retargeting og tvillinger er gode instrumenter, og vores erfaringer med målretningerne viser meget lovende resultater. Det er i den forbindelse selvfølgelig vigtigt at gøre opmærksom på, at man som annoncør skal have den nødvendige permission til at kunne anvende telefonnummer og e-mail til markedsføringsformål.

Sidste efterår gik Facebook også live med deres Ad Exchange, og indkøbet af Facebook annoncer via Real Time Bidding har også være særdeles effektfuldt i forhold til retargeting og anden direkte respons-annoncering. Samtidig lancerede Facebook i januar deres egen conversion tracking, og til sammen er alle disse tiltag rettet mod at forbedre mediets evne til at levere effekt til direkte respons-annoncører.

Hos Resolution tager vi rigtig godt imod alle disse tiltag fra Facebook, som hver dag er med til at forbedre effekten af annonceringen navnlig i forhold til webshops og andre direkte respons-annoncører.

0 svar

Skriv en kommentar

Deltag i diskutionen
Udfyld formularen nedenfor

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *