Få effektiv leadgenerering med Target-CPA

Arbejder du med paid search og AdWords? Så kan du i dette blogindlæg blive opdateret på Target CPA, eller CPA-mål, som det også kaldes. Vi kigger nærmere på, hvornår man bør anvende målemetoden Target-CPA, og hvorfor denne målemetode egner sig til at generere nye potentielle kunder.

Hvad er Target-CPA, og hvordan bruges det?

Med Target-CPA har vi med en målemetode at gøre, som direkte relateres til en virksomheds forretningsmål og performance. Target-CPA anvendes ofte, når der er tale om leads, hvor vi kan tillægge den samme værdi for alle gennemførte mål.

Target-CPA eller cost-per-acquisition, beregnes ud fra: Totale omkostninger / Totale leads.

Ved at få dækket de omkostninger der er pr. lead, ved du også hvor meget du skal tjene, før at disse omkostninger er dækket. Balancerer dine omkostninger med din omsætning, vil din avance være lige med 0.

Dine omkostninger pr. lead bør derfor ikke overstige din avance pr. lead, og dermed din max. Target-CPA.

For at kunne tjene penge, er du derfor nødt til at finde en Target-CPA, der ligger lavere end din max. Target-CPA.

Ved at kende værdien af et lead og den gennemsnitlige konverteringsrate, vil det være muligt at regne baglæns og dermed finde sin gennemsnitlige max CPC (Cost-per-Click). Max CPC er den maksimale pris, du vil betale for et klik på dine annoncer.

Når din gennemsnitlige max CPC er fundet, ved du hvor meget du maksimalt kan byde set ud fra en gennemsnitlig betragtning for at omsætningen og omkostningerne balancerer.

Eksempel på max. CPC

Tager vi udgangspunkt i et lead med en værdi på 100 kr., og en gennemsnitlig konverteringsrate på 7%, så kan man finde gennemsnitlige max CPC ved at bruge følgende formel:

Værdi af lead x gennemsnitlig konverteringsrate = Gennemsnitlige max CPC.
100 kr. x 0,07 = 7 kr. gennemsnitlig max. CPC.

Ligger din Max. CPC lavere en 7 kr. vil du begynde at tjene penge, hver gang der genereres et lead forudsat at din konverteringsrate er uændret. Byder du f.eks. 3 kr. som din gennemsnitlige max. CPC. med udgangspunkt i samme konverteringsrate, vil du opnå et overskud på 4 kr. pr. klik.

Sammenhængen mellem volumen og Target-CPA

For at du kan optimere og finde din Target-CPA, bør du også kigge på volumen. Jo lavere en Target-CPA du anvender, jo mindre volumen vil der også være. Du vil dermed ikke kunne opnå den store effekt, hvis du sætter din Target-CPA for lavt.

Sætter du derimod din Target-CPA for højt, vil du kunne komme til at betale for meget, ift. hvad den øgede Target-CPA vil kunne løfte ekstra, end ved en lidt billigere Target-CPA.

  • For at optimere din Target-CPA i AdWords bør du også se på voluimen.
    Sammenhæng mellem volumen og Target-CPA

 

For at finde din optimale Target-CPA, er det derfor vigtig at teste sammenhængende mellem volumen og Target-CPA for at sikre, at du udnytter det potentiale der er, og ikke betaler for meget for at få marginalt mere volumen.

Udfordringen ved Target-CPA er, at det ikke virker når leads eller salg har forskellig værdi, da du dermed ikke kan bruge en enkelt tilgang for alle leadtyper.

Hvornår bør du anvende Target-CPA?

Har du med et website at gøre, hvor fokusset er at måle lead med den samme værdi, så giver det rigtig god mening at anvende Target-CPA.

Har du derimod med et website, hvor der er tale om salg, dvs. et e-commerce site, vil hvert produkt have en forskellige avance, og dermed vil du ikke kunne optimere det enkelte produkt ud fra den tilgang, at alle produkter skal have samme Target-CPA.

Det er derfor vigtigt at holde sig for øje, hvilket forretningsgrundlag dit website har for at sikre, at du udnytter de muligheder der ligger og kan optimere på disse.

Hvis du har nogen spørgsmål til denne artikel, eller ønsker du at vide mere om dine muligheder og tilgange til Paid search, er du naturligvis velkommen til at kontakte Resolution.

0 svar

Skriv en kommentar

Deltag i diskutionen
Udfyld formularen nedenfor

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *