SEO i 2016 – trends og gode råd til dit SEO arbejde

Et nyt år er begyndt. Vi har glædet os til at komme i gang med alle de sjove og spændende SEO projekter. I 2016 vil der for SEO, lige som sidste år, være fokus på teknik, indhold og omtale. Herunder får du de 4 vigtigste trends inden for søgemaskineoptimering i dette nye år. Efterfølgende vil vi kort gennemgå de tre hovedområder inden for SEO for 2016: teknik, indhold og omtale.

4 SEO trends for 2016

2016 tegner til at blive et utrolig spændende år med masser af nye muligheder inden for søgemaskineoptimering. Vi forudsiger faktisk, at vi tager et STORT skridt hen imod at gøre søgemaskiner, som vi kender dem i dag, overflødige – på linie med, at du heller ikke længere skal bruge en radio for at høre radio.

1) Mobiloptimering er alt afgørende

Tendensen er helt klar. Vi bliver mere og mere digitale og mere og mere mobile – derfor er vigtigheden af mobileoptimering konstant stigende.

Samtidig er mobile et paradoks inden for udvikling, da det på en og samme tid er et område i rygende udvikling, men samtidig tager os tilbage til en tid med små skærme, langsomt internet og ingen dårlig navigation uden mus. Derfor er begreber som responsive design, load time og web usability endnu mere i fokus i år end sidste år.

Vi er langt forbi den tid, hvor det var nok at være mobiloptimeret, og Google har med implementeringen af Googlebot-Mobile og mobilvenlig-algoritme-opdateringen, for længst slået vigtigheden af mobiloptimering fast med 7-tommer søm.

Faktisk gik Googles John Mueller i et webmaster-hangout så langt som til at sige, at det ikke vil skade din desktop rank kun at have en mobilversion – med det forbehold, at mobilversionen ikke blokerer desktop.

2) SEO er også fokus på ikke-organiske elementer

Den traditionelle søgeordsanalyse står også foran forandringer. Det er ikke nok at kigge på antallet af månedlige søgninger, men også hvor mange ikke-organiske elementer, der blander sig i landskabet. Søgeordsanalysen skal derfor også vise hvilke organiske OG ikke-organiske elementer, de enkelte søgeord eller søgesætning skal mappes til.

Et af de mest iøjnefaldende ikke-organiske søgeside-elementer, efter Adwords, er Local resultater. Local skubber de organiske resultater længere ned og derfor bør fokus være på mere end ét søgeside-element.

3) Dine Local-oplysninger har aldrig været vigtigere

Hvis du på en organiske søgning ikke ranker godt, så vil Local (og Adwords) være en oplagt mulighed for at blive synlig.

Mobile og Wearable Devices (Fx Apple Watch) og den gode placering i Googles søgeresultater gør fortsat, at Local optimering er et af de områder med mest potentiale. Samtidig er Local et af de områder med mest spændende fremtidsudsigter. Fx lokale resultater ud fra hvor du står og går – og ikke kun hvilken by, du befinder dig i.

4) RankBrain – Skarpere forsøg på at forstå søgeintentioner

I 2016 og videre frem bliver en af de mest spændende ting af følge RankBrain – Googles AI tilføjelse til algoritmen. Den skal på sigt skulle gøre Google bedre og bedre til at forstå, hvad den søgende har til hensigt.

RankBrain er ifølge Google den tredje mest vigtige ranking faktor. Det er ligeledes spændende at høre, om det bliver i år, at brugeradfærd i søgeresultaterne officielt fra Google bliver en ranking faktor.

Søgemaskineoptimering: teknik, indhold og omtale

Herunder gennemgår vi de tre vigtigste områder i din søgemaskineoptimering for i år.

Som led i den øgede fokus på Mobile vil App indeksering også betyde mere fremadrettet; Muligheden for søgeresultater, der peger direkte til relevante sider i din virksomheds App.
App optimering som blandt andet skal gøre din App synlig i iTunes Store / Google Play søgninger vil ligeledes være i fokus. Sidst men ikke mindst bliver udviklingen inden for AMP – Accelerated Mobile Pages, et framework som skal skabe hurtige mobilsider, et meget interessant emne at følge.

SEO og teknik i 2016

Der kommer hele tiden muligheder og ændringer. Du kommer nemt til at spænde ben for dig selv eller gå glip at et muligt forspring ift. konkurrenterne hvis dit tekniske setup ikke er, hvor det skal være.

Ud over mobiloptimering og load time, vil der ligesom i 2015 være fokus på at sikre korrekt opsætning af lokalisering (alternate hreflang) og på Structured Data Markup via eksempelvis Schema. Lær her i vores tidligere blogindlæg, hvordan du arbejder med structured mark-up.

SEO og webindhold i 2016

Det burde ikke længere være nødvendigt at nævne, at det er altafgørende at have kvalitetsindhold. Så vi vil her kun fokusere på content trends.

Den vigtigste trend i 2016 er også en genganger fra 2015. Svar på dine besøgendes spørgsmål og tilret dit indhold ud fra Search Intent – altså hvad der fik din besøgende til at foretage en søgning.

En vigtig ændring i søgeadfærden kommer fra voice search. Den nye søgeform vil med stor sandsynlighed gøre søgesætningerne længere, mere komplekse og tættere på taleform. Derfor er det endnu mere vigtigt, at sidens indhold dækker temaet så bredt som muligt.

Den ændring i søgeadfærd vil også rokke ved vigtigheden af et title tag, da de få tegn der er til rådighed ikke kan dække et tema bredt. Title tagget vil fortsat have høj prioritet, men det vil mere skulle bruges til at definere en keyword-gruppe som dækkes bredt i sidens indhold.

En sidste væsentlig content trend er at video, i endnu højere grad, specielt indenfor B2C vil få en vigtigere rolle som sidens indhold.

Hvis du alligevel vil læse om kvalitetsindhold, kan du her få tips til at skabe synergier mellem din SEO og din PR.

SEO og omtale i 2016

Internettet befolkes i stigende grad af mobile enheder og da deling af indhold i stigende grad erstatter traditionelle links vil værdien af at få dit indhold delt også stige. Læs om kunsten at skrive til mobilen.

Brand mentions, dvs. omtale af din virksomheds navn vil også i stigende grad få øget værdi. Dels fordi adfærden ændrer sig, men mindst lige så vigtigt fordi det giver god mening. Vi må også forvente, at Google bliver kontinuerligt bedre til måle mentions.

Velkommen til et nyt år med øget online synlighed

2016 bliver med sikkerhed et godt år for SEO. Vi er i Resolution allerede i gang med at optimere websites til mere organisk trafik og større synlighed. Har du spørgsmål til din SEO eller din organiske placeringer, er du mere end velkommen til at kontakte Resolution.

0 svar

Skriv en kommentar

Deltag i diskutionen
Udfyld formularen nedenfor

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *