Paid Search i 2016 – Trends og gode råd til AdWords

Paid Search udvikler sig hele tiden, og efter 2015 er blevet til 2016, har vi samlet et overblik over de 5 største trends og tendenser, som vi forventer at se inden for Paid Search og AdWords i 2016.

Mobilenheder vil dominere endnu mere

2015 var året, hvor mobilenheder overhalede desktop. I 2016 ventes andelen af mobilklik ifølge Forbes at blive endnu større. Derfor skal hjemmesider og de betalte søgeordsannoncer i højere grad være optimeret til mobilenheder, da brugerne i endnu højere grad end tidligere har en forventning om, at alle sites kan tilgås og ikke mindst benyttes problemfrit fra mobilen.

Derudover fremhæver Forbes også, at digitale assistenter som Siri & Cortana på sigt vil kunne komme til at udgøre en større del i informationssøgningen. Disse enheder søger primært efter informationer, og det er derfor vigtigt, at informationerne er let tilgængelige for assistenterne. Læs i øvrigt, hvordan du skriver til mobilen her.

Cross-conversions

Google forventer selv at blive bedre til at identificere den samme bruger på tværs af flere platforme. Dermed kan vi på sigt se konverteringsstier, som går på tværs af flere digitale enheder.

Med muligheden for at måle brugerne på tværs af flere enheder vil vi også være i stand til at opsætte Cross Device Remarketing for Signed-in Users. Det betyder, at vi via Google AdWords kan anvende remarketing-kampagner til at målrette den samme bruger (hvis brugeren er identificeret) på tværs af flere enheder, såfremt vedkommende er logget ind på enhederne.

Det kunne eksempelvis være meget gavnligt for en webshop, hvor en bruger tidligere har besøgt en produktside for en elkedel på websitet via sin mobil. Hvis samme brugere senere søger efter elkedel eller andre af webshoppens produkter på Google via sin tablet eller computer, vil annoncøren være i stand til at byde højere på givne søgeord for netop disse brugere for at opnå bedre placering og dermed være blandt de øverste annonceresultater.

Det betyder, at det i højere grad vil blive muligt at opstille en remarketing-strategi, der ikke er begrænset af, hvilken enhed brugeren benytter i sin søgning efter første website-besøg.

Vi forventer, at cross-conversions har potentiale til at effektivisere remarketing-kampagnerne yderligere for annoncørerne, da annoncøren i mindre grad vil være afhængig af, at brugeren anvender samme enhed i forbindelse med brugerens købsflow.

Flere påklædningsenheder på markedet?

Vi har allerede set eksempler som Apple Watch og Google Glasses på markedet – sidstnævnte er godt nok er fjernet igen. Med lanceringen af Apple Watch i 2015, kan påklædningsenhederne allerede i 2016 blive en ny enhed, som vi bør tænke ind i vores annoncering med mulighed for enten at udelukke eller målrette.

Hvis Google bliver i stand til at koble disse enheder til deres målsætning omkring cross-conversions er det endnu en type digitale enheder, som vi kan målrette kan tænkes ind i brugerrejsen ift. cross-cconversions.

Hvordan deres søgeresultater vil se ud, og hvorvidt de vil kunne anvendes inden for paid search er endnu uvist, men muligheden er der helt bestemt på sigt.

Set i lyset af de kommende muligheder for cross-conversions remarketing, bliver det interessant at følge digitale ”wearables” og deres rolle for brugernes søgeadfærd. Hvis muligheden skal udnyttes til fulde, vil vi også være i stand til at bruge cross-conversions remarketing med de nye enheder.

Customer Match

Customer Match blev lanceret i efteråret 2015 og går kort sagt ud på at anvende indsamlede mailadresser til remarketing-lister og som målgrupper i søgeordsannoncerne. Læs mere om Customer Match i et tidligere blogindlæg her.

Selv om muligheden blev lanceret i 2015, forventer vi, at Customer Match og mulighederne først for alvor vil rulle ud i løbet af 2016. I Resolution kan vi ligeledes se potentialet i Customer Match, men er samtidig opmærksomme på, at det kan kræve større forberedelse at implementere, herunder en række juridiske krav, som skal opfyldes, og derudover kræver Google på nuværende tidspunkt minimum 1.000 mailadresser.

Såfremt det juridiske er på plads, er der stort potentiale i at anvende Customer Match til at målrette annoncer, foretage specifikke budjusteringer eller helt udelukke hele eller dele af sin eksisterende kundebase.

Vi har mulighed for at anvende Customer Match til eksempelvis budjusteringer på bestemte kundegrupper – som er baseret på, om de handler ofte, af og til eller kun har handlet én gang.
Customer Match kan også være en god mulighed for virksomheder, hvor brugerne kun skal tilmeldes én gang.

Her har vi mulighed for at samle gruppen med eksisterende kunder, for dermed at ekskludere dem i søgeordsannoncerne. Dermed undgår vi at vise annoncerne til allerede tilmeldte brugere, og sparer derfor de klik, som de ville have kostet.

RLSA i shopping og DSA

Google Analytics åbnede i 2015 op for at oprette remarketing-lister, som vi efterfølgende kan benytte i AdWords. Det er siden blevet muligt at anvende disse lister til Dynamic Search Ads (DSA) og Shopping Ads. Læs vores blogindlæg om Google Shopping ads her.

Især sidstnævnte kan have stort potentiale for de annoncører, som budmæssigt ikke har råd til at blive vist blandt Shopping-resultater med stor konkurrence. Med denne mulighed kan disse annoncører i stedet fokusere på de brugere, som har en historik på deres website.

Tidligere besøgende, som endnu ikke har konverteret, kan være mere værdifulde ud fra tesen om, at de er mere tilbøjelige til at foretage et køb igen på websitet. Derfor er der da også et potentiale i at byde mere for disse brugere i shopping-kampagnerne.

Det skyldes blandt andet værdien af disse brugere, men også en forventning om, at shopping-kampagnerne udvikler sig yderligere og fortsat har stigende potentiale. Remarketing List for Search Ads (RLSA) på shopping-kampagner er en funktion, som vi er i gang med at teste.

Optimer dit search-program i 2016

Det er ikke utænkeligt, at Google præsenterer flere nyheder i løbet af 2016, men ovenstående er nogle af de områder, som vi mener, vil påvirke paid search og annoncører på søgemaskinerne i 2016. PPC vil i højere grad have fokus på at blive mere personligt, når vi ser på trends som Cross-conversions og Customer Match.

Der tegner sig dermed et generelt billede af, at de betalte søgeordsannoncer i højere grad bør blive mere personligt rettet mod den enkelte bruger for at følge udviklingen og mulighederne i 2016.

Såfremt du ønsker hjælp til at udvikle dit search program i 2016 og målrette dine kunder mere personligt med ovenstående muligheder, er du meget velkommen til at kontakte Resolution.

0 svar

Skriv en kommentar

Deltag i diskutionen
Udfyld formularen nedenfor

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *