Tweets i søgeresultaterne: Hvad betyder det for dit brand?

I starten af februar blev det offentliggjort, at Twitter og Google har indgået en aftale om, at Google (igen) får adgang til Twitters stream af tweets. I dag blev aftalen så rullet ud i praksis, og vi har kigget på, hvilken betydning det kan få for dine SEO- og Twitter-aktiviteter.

Google og Twitter: Skilsmisse og genforening

I 2011 forsvandt Googles Real Time Search fra den ene dag til den anden – bl.a. fordi Googles aftale med Twitter ikke blev fornyet. Hidtil var Twitter-opdateringer blevet vist i et særligt real-time feed, men pludselig blev der lukket for adgangen til Twitters såkaldte firehose, der gav Google adgang til strømmen af tweets.

I februar 2015 indgik de to parter en ny aftale, og i dag bekræftede både Twitter Blog og Google Blog, at Twitters real-time content nu er tilbage i søgeresultaterne. Dog kun i de mobile resultater indtil videre, og endnu ikke i Danmark, da opdateringen rulles ud gradvist.

Aftale mellem Google og Twitter træder i kraft
På søgningen “Eurovision 2015” fik amerikanske brugere i går præsenteret live tweets i søgeresultaterne. Kilde: searchengineland.com

Hvad betyder aftalen for SEO?

Siden 2011 har Google haft problemer med at indeksere tweets ordentligt og real-time, men nu vises tweets i en dedikeret “karussel”, hvor brugerne kan slide igennem udvalgte tweets. Google udtaler følgende om den nye aftale:

“It’s a great way to get real-time info when something is happening. And it’s another way for organizations and people on Twitter to reach a global audience at the most relevant moments.”Official Google Blog

Af den grund kan dit brand forvente større rækkevidde og øget synlighed i søgemaskinerne, hvis I anvender Twitter aktivt og på den rigtige måde.

Trending topics og nyhedsværdi bliver afgørende
Det varierer, hvor tweets er placeret i søgeresultaterne, og om de overhovedet dukker op, og Google vil (sjovt nok) ikke fortælle, hvad der kvalificerer et tweet til at blive vist i søgeresultaterne. Integrationen betyder samtidig, at andre organiske søgeresultater risikerer at blive forvist fra de prominente top-placeringer. SearchEngineLand forventer, at der er større chance for at få tweets vist på Google, når et hashtag, et emne, en person eller en organisation trender eller har nyhedsværdi.

Vi deler denne overbevisning, og vi tror, at nedenstående kan få betydning for, hvorvidt dine tweets vil dukke op på SERP’en (search engine result page) eller ej:

  • Aktualitet: Trending topics og nyhedsværdi kan blive vigtige for indeksering af tweets.
  • Engagement: Et tweet og dets svar har en dedikeret URL, så jo flere brugere, der har svaret på et tweet, jo mere indhold vil Google kunne indeksere.
  • Keywords og hashtags: Anvendelse af keywords og hashtags med søgevolume i tweets kan øge chancen for at ramme søgeresultaterne.
  • Links og billeder: Links har altid været vigtige for Google, og det er de stadigvæk. Derfor kan indgående links til tweets fra eksterne sider blive vigtige. Ligeledes har et nyligt studie vist, at billeder og hashtags øger chancen for indeksering af tweets.

Vi vil lære meget mere om, hvilke faktorer, der bliver afgørende for indeksering af tweets, når aftalen træder i kraft i Danmark. Indtil videre vil vi kigge på, hvad der foregår i USA.

Men hvis du vil have dine tweets vist i søgeresultaterne, handler det i bund og grund om, at Google skal finde dine tweets relevante for Google-brugeres søgninger.

Hvad kan aftalen betyde for social i et bredt perspektiv?

(re-)Integrationen af Twitter i Googles søgeresultater vil uden tvivl have en positiv effekt på mængden af trafik til Twitter’s platform. Aftalen ses af mange som en win-win situation for de to parter, fordi den skaber værdi for Google’s brugere, og samtidig giver Twitter den rækkevidde, mediet mangler i nogle lande.

Den øgede synlighed skaber mulighed for at tiltrække nye Twitter-brugere og re-engagere mindre aktive brugere. Specielt i lande som Danmark, hvor Twitter er et nichemedie, kan dette få en meget positiv effekt.

Skal du revurdere din Twitter-strategi?

For brands kan aftalen resultere i et gevaldigt løft i rækkevidde, da brand-samtaler og mentions på Twitter kommer meget bredere ud, hvis de præsenteres i søgeresultaterne. Dette er en meget vigtig pointe for brands, uagtet om de er aktive på Twitter eller ej.

I situationer, hvor samtaler om brands eller produkter tager fart på Twitter, vil disse samtaler nu nå brugere uden for Twitter meget hurtigere end før. Brands bør derfor revurdere deres stilling til Twitter, eller i det mindste deres lytning på sociale medier – både i forhold til positiv og negativ omtale.

Brands skal spille en aktiv rolle

Brands er dog ikke begrænset til at have en passiv rolle i denne konstellation. Da trends og engagement omkring de enkelte tweets forventes at blive en faktor for, hvorvidt Tweets vises på SERP’en eller ej, vil man ved øget engagement (læs: mere dialog) kunne øge chancerne for et tweet vist i en søgning.

Aktiv og transparent dialog med forbrugerne på Twitter kan således være med til at påvirke og nå ud til nye og eksisterende kunder.

Hvad så nu? Tag stilling!

I første omgang må vi afvente, at opdateringen rammer Danmark. Som nævnt er opdateringen i første omgang kun rullet ud i USA, på engelsk og i mobile resultater. Men andre sprog, lande og devices vil eftersigende følge efter i de kommende måneder. Herefter skal vi i gang med at eksperimentere med, hvordan brands kan få vist deres tweets i søgemaskinerne.

Men allerede nu bør alle brands forholde sig til, om/hvordan de nye muligheder for synlighed kan udnyttes i en digital strategi.

Hvis du er mere nysgerrighed efter, hvordan tweets vises på Google, giver SearchEngineLand her 14 eksempler på tweets i søgeresultaterne.

0 svar

Skriv en kommentar

Deltag i diskutionen
Udfyld formularen nedenfor

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *